Visie Logopediepraktijken Amersfoort.

Gezond, klimaatvriendelijke zorg….contact!

 Wij zitten niet stil! In 12 jaar Amersfoort heeft dit team in deze praktijk gerealiseerd:
 
1. De praktijk heeft reeds veel klimaatvriendelijk spaarzaam gebruik van duurzaam behandelmateriaal. Ons werk daarin wordt al 5 jaar onafhankelijk door cliënten beoordeeld met een 9.
 
2. De praktijk recycled zoveel mogelijk meubilair en ict-materialen. We geven om schadelijk afval in de aarde (waar onze groenten groeien), in het water (dat we drinken en eten in onze voeding), in de lucht (die we inademen) waar al wat leeft op aarde van leeft. Zorg voor een schone aarde is zorg voor ons allemaal.
 
3. De praktijk heeft reeds een eigen aandeel in de windmolens zo groot aangekocht dat onze electriciteit volledig groen is.
 
4. De praktijk heeft reeds een eigen bos-aandeel van 20.000 m2 waar bomen, en planten groeien ter compensatie van het papier en het houten speelgoed dat gebruikt wordt in de praktijk. 
 
5, In het bos wordt een deel van de CO2 uitstoot van onze auto’s getransformeerd. In het bos worden insecten gekoesterd die onze groente- en fruitgroei daar en elders mogelijk maken. .
 
6. De praktijk heeft in het verleden met Oerrr van natuurmonumenten de Bijen en andere natuurzorg positief aandacht gegeven onder de jongste generatie en hun ouders en zal dit blijven doen. Ze werkt samen met het Wereld Natuurfonds, de Rangers en de Vogelbescherming.
 
7. Onze kado’s en gezellige teamontmoetingen staan in het teken van duurzame gezondmakende produkten en gezondmakende vormen van samen zijn in voeding en gebruik van de aarde, het water en de lucht. 
 
Ons geld circuleert in de praktijk klimaatvriendelijk en gezondmakend op deze wijze. Ons geld dient daarmee niet alleen onszelf, maar het geheel waarom wij geven.
 
Nieuwe aanvullende suggesties om de praktijk nog vrediger, duurzamer en gezonder te maken zijn welkom! Mailt u ons, klik hier: contact! 

Met elkaar zorgen voor een goed klimaat!
We gooien veel spullen weg die nog goed te maken zijn. Dat is zonde, niet duurzaam en een gemiste kans voor de lokale werkgelegenheid. Daarom pleiten wij voor belastingmaatregelen die repareren goedkoper maken. Dat is pas Goed Gemaakt!

Zweden koos afgelopen jaar voor een krachtige aanpak: de btw op reparaties werd gehalveerd en reparatiekosten voor huishoudelijke apparaten kunnen Zweden voortaan terugvragen via de belasting. In Duitsland kun je dat ook. Nederland maakt veel reparaties juist duurder door verhoging van het lage btw-tarief. Een beweging de verkeerde kant op, vinden wij.

Wij willen dat Nederland kiest voor duurzaamheid en hergebruik, in plaats van verspilling. Daarom onze oproep aan het kabinet en de Tweede Kamerleden: Maak repareren goedkoper via het belastingstelsel.

Steun ons initiatief voor duurzaamheid en meer lokale werkgelegenheid!

Meer weten of samenwerken? http://www.goedgemaakt.org

https://actie.degoedezaak.org/petitions/goed-gemaakt-van-wegwerp-naar-reparatiemaatschappij

Visie:

Wie goede communicatieve vaardigheden heeft kan deze inzetten t.b.v. zijn/ haar eigen gezondheid. Boeken, onderwijs en het worldwideweb kan je in dienst stellen van totale gezondheid. Dat kan jouw zelfstandigheid, zelfredzaamheid en zelfzorg enorm bevorderen. Taalvaardig zijn is daarin de sleutel.

Daarnaast kan je door duidelijk te omschrijven en helder te spreken goed samenwerken met anderen. Sprekend en schrijvend je doelen bereiken met juist taalgebruik is een goede weg. Hoe meer mensen dat kunnen, des te beter wordt de onderlinge samenwerking.

Wie taalvaardig is, kan stukken schrijven, onderzoek verrichten en communiceren, concrete plannen maken om zijn klimaat positief te beïnvloeden. De mens is onlosmakelijk verbonden met de natuur om hem heen. Wie goed zorgt voor zijn natuur, zorgt letterlijk goed voor zijn eigen gezondheid. Ook hier is verbale weerbaarheid de mogelijkheid om eigen omstandigheden te verbeteren.

Het is voor elk mens ongeacht zijn leeftijd belangrijk optimaal te communiceren. Daarom deze praktijk, daarom al onze mogelijkheden om u en jou die zorg te bieden.https://www.youtube.com/watch?v=KgBazthb_kY

Vorm de eco-nomie: gezondheidsondersteunend, klimaatvriendelijk en vredig.

Natuurmonumenten
https://www.natuurmonumenten.nlKinderen&Natuurmonumenten: Oerrrrr!
https://www.natuurmonumenten.nl/kinderen

NS rijdt op windenergie
Sinds 2017 rijden al onze treinen op nieuwe windstroom. Hiermee wordt het voor reizigers mogelijk klimaatneutraal te reizen over langere afstand.
https://www.ns.nl/over-ns/duurzaamheid/energie/groene-stroom.html
Wereld Natuur Fonds
https://www.wnf.nl
Wereldregenwouden, wereldklimaat
Kinderen&Wereld Natuur Fonds: ranger zijn!
https://www.rangerclub.nl/nl/wnf_rangerclub/word_wnf_ranger
Kinderen voor Kinderen: